У Мінінфраструктури знову згадали про платні дорогах

У Мінінфраструктури знову згадали про платні дорогах

У Мінінфраструктури знову згадали про платні дорогах

19.12.2017 282

«Ми працюємо над концесією українських доріг, так званих платних доріг, які будуватимуться до існуючих безкоштовних. Зараз розробляється техніко-економічне обґрунтування для двох потенційних ділянок - це Львів-Краковець і Київ-Біла Церква. Після цього ми зможемо перейти до спілкування з потенційними інвесторами та провести тендерні процедури. Ми прогнозуємо, що вони будуть тривати протягом 2018 року, і в 2019 ми можемо говорити про початок фізичних робіт », - заявив Омелян.

За його словами, процес сповільнюють кілька факторів. Зокрема, за словами міністра, в європейській практиці - 90% фінансування таких проектів забезпечує держава, а по-друге, трафік автомобілів в Україні досить невисокий.

«Дорожній фонд може бути гарантією повернення коштів інвестору в разі нестачі трафіку. Це прозора формула, яка повсюдно працює в Європі. Я сподіваюся, що перші пілоти будуть успішними, ділянки від 50 до 100 км завдовжки, і тоді ми зможемо говорити про ефективну модель платних доріг для України », - додав він.

Інші новини розділу

наверх