Національна проблема Італії нестримність у покупках їжі

Національна проблема Італії нестримність у покупках їжі

Національна проблема Італії нестримність у покупках їжі

08.06.2013 641

Майже 1700 євро щорічно втрачає середньостатистична італійська родина, відправляючи на сміттєзвалища прострочені продукти харчування.

Ці дані опублікувало підрозділ Болонського університету, що спеціалізується на проблемі марнотратства їжі. Представлений моніторинг дає уявлення про структуру такого марнотратства, «кошик» якого утворює 30% м'яса, 32% молочних продуктів, 28% хліба та макаронів, 15% риби та 17% фруктів та овочів.

Цікаво, що матеріали дослідження говорять про високу стурбованість самих споживачів масштабами марнотратства. Не менше ? опитаних хотіли б зменшити свої покупки у магазинах рівня свого реального споживання. Як дієві заходи, здатні змінити ситуацію називається, наприклад, запровадження спеціальних податкових пільг тим, хто здає надлишки куплених продуктів потреб малозабезпечених громадян. Не менш популярною стала пропозиція щодо запровадження спеціального шкільного курсу про управління сімейним бюджетом. 

Інші новини розділу

наверх