Житель з Харкова створив їстівну упаковку, перевершивши та випередивши вчених із Японії, Німеччини та США. Часто слідуючи повз полігонів з відходами, чоловік задумався, що незабаром країна може стати одним величезним смітником.
І тоді на думку харків'янину спала на думку ідея про створення біорозкладної плівки. На її виготовлення пішло 15 років, але це варте того. Для початку був потрібен плівкоутворювач. Для цього була обрана кукурудза, проте одразу зробити якісну плівку не вдалося, вона виявилася неміцною та швидко розривалася. Склад звичайного крохмалю трохи не підходить для створення плівки, тому що в ньому міститься 25% амілози, коли необхідної плівки потрібно 60%.
Така плівка може допомогти при зберіганні продуктів. Наприклад, якщо на свіжий хліб буде нанесена така плівка, він зможе зберігатися не один-два дні, а цілий місяць.
Зараз проблема лише в тому, виробництво нової плівки, що біорозкладається, вимагає колосальних вкладень.