Американськими біоінженерами розроблено технологію, за якою харчовий крохмаль тепер можна виробляти з деревної целюлози. Завдяки цьому відкриття, за заявами фахівців, у 2050 році дешевою їжею буде забезпечено 30% населення.
Для того, щоб зробити 20 кілограмів крохмалю, потрібно не менше 200 кг целюлозної сировини. А вартість денної норми планується звести до суми, що не перевищує 1 долар.
Якщо щорічно переробляти 100 мільярдів тонн целюлози, то до 2050 року виробництво крохмалю вдвічі перевищуватиме виробництво зернових. А відходи виробництва можна використовувати для виготовлення біопалива.
У наші дні деревна целюлоза служить лише джерелом сировини виготовлення пластмаси, паперу та у виробництві фото- та кіноплівок.