Шашлик для здоров'я

Шашлик для здоров'я

Шашлик для здоров'я

22.05.2013 627

Як можна приготувати шашлик, щоб він був безпечнішим для здоров'я? Готувати на грилі або на мангалі не рекомендується, оскільки це може призвести до загрози здоров'ю.

При готуванні на грилі жири інтенсивно виділяються з м'яса і утворюються канцерогени-елементи, які можуть викликати рак. Велика кількість канцерогенів накопичується на ґратах гриля.

Найбезпечніший спосіб приготувати шашлик, це готувати його у вертикальній фритюрниці або шашличниці. В цьому випадку весь жир з м'яса повністю стікає в спеціальну судину, при цьому дим практично не утворюється, а значить, ймовірність утворення канцерогенів знижується. Науково доведено, що при готуванні м'яса до маринаду потрібно додавати базилік і м'яту, це допомагає знизити рівень канцерогенів. 

Інші новини розділу

наверх