Рим готується до заборони дизельного транспорту

Рим готується до заборони дизельного транспорту

Рим готується до заборони дизельного транспорту

02.03.2018 578

Рим - один з найбільш переповнених транспортом міст Європи, планує заборонити в'їзд дизельних автомобілів в центр міста до 2024 року.

Градоначальник столиці Італії Вірджинія Раггі заявила про таке рішення на своїй сторінці в Facebook, відзначивши: "Якщо ми хочемо серйозно впливати на ситуацію, нам потрібно мати мужність приймати жорсткі заходи". Цей коментар пов'язаний з недавним рішенням німецького суду про обмеження на в'їзд дизельних авто в німецькі мегаполіси.

Згідно з даними статистики, близько двох третин з 1,8 мільйона нових автомобілів, проданих в Італії в минулому році, були дизельними. Рим не має значних промислових центрів, тому майже всі забруднення повітря в італійській столиці викликано автотранспортом. Раніше влада античного міста вже намагалися знизити ступінь забруднення, різним чином обмежуючи потік автотранспорту, але всі вжиті заходи виявилися малоефективними.

Крім впливу на екологію, автомобілі і їх вихлопні гази завдають шкоди та історичних пам'яток Риму. Згідно з даними дослідження, проведеного в минулому році міністерством культури, 3600 кам'яних пам'яток і 60 бронзових скульптур знаходяться під серйозною загрозою руйнування саме через забруднення атмосфери.

Чиновники високо індустріального Мілана ще раніше оголосили плани про подібне рішення звільнити місто від дизельного транспорту до 2030 року.

Інші новини розділу

наверх