Ресторани Ікеа в Бельгії подаватимуть м'ясо тільки вирощених у комфортних умовах тварин

Ресторани Ікеа в Бельгії подаватимуть м'ясо тільки вирощених у комфортних умовах тварин

Ресторани Ікеа в Бельгії подаватимуть м'ясо тільки вирощених у комфортних умовах тварин

20.07.2013 667

Бельгійські ресторани стануть першими з мережі шведської компанії Ікеа, де будуть подавати страви з м'яса свиней, що не піддавалися жорстокому поводженню, - кастрації, обрізанню хвостів і вирощених у «комфортних» вольєрах.

Пілотний проект здійснюється разом із Товариством захисту тварин і став продовженням успіхів, досягнутих у Бельгії щодо забезпечення більш гуманних умов утримання сільськогосподарських тварин.

На сьогодні більшість бельгійських супермаркетів не беруть на реалізацію м'ясо кастрованих свиней. Відкритим питанням, рішення яким приймають виробники, стає вакцинація тварин, має у деяких випадках необов'язковий характер.

Як відомо, хірургічна кастрація свиней застосовується для покращення якості свинини, зокрема для запобігання неприємним запахам під час його кулінарної обробки. Однак у деяких країнах Європи ця процедура не вважається за необхідну.

За даними Бельгійського товариства захисту тварин, у 2014 році половина свиней у Бельгії уникнуть кастрації, м'ясо решти буде відправлено на експорт. 

Інші новини розділу

наверх