Цукор робить нас дурними

Цукор робить нас дурними

Цукор робить нас дурними

20.05.2012 711

Команда вчених з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі виявила, що солодкі напої та солодощі всього за шість тижнів можуть зробити людину дурною.

Це дослідження є першим, яке наочно показало, що стабільне вживання продуктів з високим вмістом фруктози уповільнює мозкову діяльність, ускладнюючи пам'ять та навчання та те, як жирні кислоти омега-3 можуть нейтралізувати цю дію.

Хоча раніше дослідження показали, що фруктоза завдає шкоди організму через її роль у руйнуванні печінки, утворенні цукрового діабету та ожиріння, нове дослідження є першим, яке розкрило те, як підсолоджувач впливає на мозок.

Особливої ​​шкоди, як вважають учені, завдають продукти з високим вмістом фруктози з кукурудзяного сиропу, недорогої рідини, яка в шість разів солодша, ніж тростинний цукор. Її зазвичай додають у оброблені харчові продукти, включаючи напої, приправи, яблучне пюре та дитяче харчування.

Експерти також підозрюють, що фруктоза є винуватцем дисфункції мозку. Споживання занадто великої кількості фруктози може блокувати здатність інсуліну регулювати процес використання та зберігання цукру клітинами для відтворення енергії, необхідної для обробки думок та вираження емоцій.

Інсулін відіграє важливу роль в організмі при контролі цукру в крові, але він може грати різні ролі в мозку, де він може порушити пам'ять та можливість навчання.

Інші новини розділу

наверх