Червоне вино – зброя у боротьбі проти ожиріння

Червоне вино – зброя у боротьбі проти ожиріння

Червоне вино – зброя у боротьбі проти ожиріння

06.04.2012 660

Нове виявлене з'єднання пайсетанол, яке міститься у червоному вині, винограді та інших фруктах, здатне блокувати клітинні процеси, які сприяють розвитку жирових клітин, що відкриває двері до потенційного методу боротьби з ожирінням.

Згідно з дослідженням університету Пердью, виявлена ​​сполука нагадує за структурою ресвератрол, сполуку, яка застосовується у боротьбі з раком, хворобами серця та нейродегенеративними захворюваннями. Ресвератрол перетворюється на пайсетанол в організмі людей після вживання. Пайсетанол фактично змінює дії інсуліну в ліпогенезі, процесі, при якому жирові клітини ранньої стадії стають зрілими жировими клітинами. У присутності пайсетанол можна побачити затримки або повне гальмування ліпогенезу.

Протягом 10 днів або більше, незрілі жирові клітини, які називаються преадипоцитами, проходять кілька етапів, щоб стати зрілими або адипоцитами. Вчені вважають, що ліпогенез є важливою молекулярною мішенню, щоб затримати або запобігти накопиченню жирових клітин і, відповідно, приросту жирової маси. Пайсетанол присутній у різних кількостях у кісточках червоного винограду та його шкірці, а також у чорниці, маракуйї та інших фруктах.

Інші новини розділу

наверх