Червоне м'ясо підвищує ризик онкологічних захворювань

Червоне м'ясо підвищує ризик онкологічних захворювань

Червоне м'ясо підвищує ризик онкологічних захворювань

05.03.2012 688

Лауреат Нобелівської премії Харальд цур Хаузен припустив, що віруси можуть спричинити рак у сирій яловичині. Це справедливо і для гарячого. У групу ризику потрапили ті, хто любить не просмажений біфштекс.

Лікар із німецького Центру дослідження раку в Гейдельберзі сказав, що так звані TT-віруси, які зустрічаються дуже часто у великої рогатої худоби, можуть бути знайдені не тільки у живих тваринах, а й у не прожареному м'ясі. Вони становлять небезпеку для людей, тому що вони можуть витримувати температуру до 70 градусів за Цельсієм.

Результати дослідження показують, що ризик розвитку для тих, хто їсть червоне м'ясо, збільшується на 20-30%. У західному світі яловичину завжди готують ретельно. А що стосується таких регіонів, як Індія та деяких частин Африки, то там ймовірність захворювання на рак дуже висока. 

Дослідники вже давно переконані, що хімічні речовини, що утворюються у процесі грилю чи смаження, діють як канцерогени. Ці речовини власними силами не викликають рак, але беруть участь у процесі його розвитку. Поєднання вірусів з канцерогенами може спричинити зростання пухлини. 

Вірус папіломи, наприклад, викликає рак шийки матки.

Інші новини розділу

наверх