Росія пересуває прикордонні стовпи вглиб Грузії

Росія пересуває прикордонні стовпи вглиб Грузії

Росія пересуває прикордонні стовпи вглиб Грузії

24.09.2013 953

Росія, як і раніше, порушує суверенітет Грузії. Протягом останніх кількох місяців російські солдати пересувають прикордонні стовпи вглиб Грузії, - каже президент грузії Саакашвілі, який бере участь у сесії асамблеї ООН у Нью-Йорку. Грузинський лідер сказав, що внаслідок цього його країна втрачає ділянки землі.

Михайло Саакашвілі зазначив, що це показує агресивну політику Володимира Путіна до Грузії. Це не прояв особистої неприязні щодо нього, а замах на суверенітет цієї країни. Він нагадав, що Кремль веде продуману кампанію, спрямовану проти Грузії, незалежно від того, хто здійснює уряд. Прем'єр-міністр Іванішвілі вважає, що політика сприятлива лише Росії. За словами Саакашвілі, всі політичні сили в Грузії, уряд та президент мають діяти у єдності за захист інтересів країни.

В результаті російсько-грузинської війни у ​​2008 році сепаратні регіони Грузії - Абхазія та Південна Осетія оголосили про суверенітет. Незалежність визнала Росія, а за нею лише Венесуела, Нікарагуа та Науру. Решту світу вважає обидві республіки частиною Грузії. Тбілісі вважає, що ці регіони були окуповані Росією.

Інші новини розділу

наверх