В областях України з 1 грудня запроваджено графіки відключення електроенергії

В областях України з 1 грудня запроваджено графіки відключення електроенергії

В областях України з 1 грудня запроваджено графіки відключення електроенергії

02.12.2014 1327

З настанням календарної зими в областях України було встановлено графіки відключення електроенергії.

Наприклад, 1 числа у Хмельницькому люди жили без світла 6 годин, у Чернігові – 3 години. Жителі зазначають, що електрика відключається як у будинках, так і в дитсадках, магазинах.

У Полтаві вчора електроенергія відключалася без жодних попереджень. Люди, які поверталися додому з роботи, змушені були добиратися додому або на маршрутках, або пішки, оскільки рух тролейбусів було зупинено.

На території Харкова знеструмлення відбувається вже другий день. Роздратовані жителі твердять, що відключення триватимуть до середини цього місяця.

На Тернопільщині люди обурюються і повідомляють, що відключення відбуваються зовсім не за існуючим графіком.

При цьому в Яготинському районі Київської області вчора також відключали світло на два рази на годину. Також без електрики залишалися мешканці Волинської, Закарпатської, Сумської та інших областей.

З грудня енергетичною компанією Укренерго було вирішено запровадити графіки аварійних відключень. У відомстві пояснили, що це зроблено для того, щоб забезпечити надійне функціонування та життєздатність української енергосистеми та позбутися дисбалансу, що трапився у момент аварійного відключення на Запорізькій АЕС одного з енергоблоків.

Інші новини розділу

наверх