З приводу здорової їжі дієтологи з усього світу ведуть запеклі суперечки, а ось незалежний дослідник Джонні Боуден вважає, що користь їжі залежить від того, як продукт обробити, і в якому вигляді його з'їсти.
Крім того, дослідник виділив 12 найменувань продуктів, які необхідно вживати після мінімальної обробки. Саме речовини, які містяться у цих продуктах, допоможуть продовжити та забезпечити життя без хвороб людині до ста років.
Наприклад, ягоди, багаті на клітковину, сприяють виведенню токсинів з організму людини і покращують діяльність мозку. До таких ягод можна віднести: малину, смородину, суницю.
Бобові культури, при мінімальній обробці, захищають організм людини від злоякісних пухлин в області прямої кишки, а також убережуть Вас від захворювань серцево-судинної системи.
До продуктів, які допомагають боротися з онкологічними захворюваннями, відноситься також незбиране молоко.
Часник, зелень, риба, яблука, гранат, зелений чай також корисні для здоров'я, якщо при приготуванні страв з цих продуктів не піддавати їх глибокій термічній обробці.