Найкращим природним антибіотиком по праву можна вважати часник. Ця гостра та ароматна спеція, є не лише пікантною добавкою у різні страви, салати та соуси. Є люди, які вживають часник і без харчових добавок.
Наші пращури знали, що поївши часнику можна зміцнити свій імунітет взимку або протриматися навесні, коли всі починають страждати від грипу та ГРВІ. Справді, навіть медики підтвердили противірусну дію часнику.
Однак, як виявилося, часник може вберегти не тільки від підступних вірусів, а й від внутрішніх паразитів, таких як глисти та стрічкові хробаки. Часниковий дух не переносять клопи, комарі та кліщі.
Якщо періодично вживати часник у їжу, необхідно знати, що цю корисну спецію використовують навіть при лікуванні раку шлунка, кишечника і грудей, при лікуванні чоловічих захворювань, пов'язаних із запаленням простати, часник не менш ефективний.
Крім того, часник чудово виводить із організму важкі токсини. Гострий запах часнику, що бентежить багатьох людей, можна легко перебити петрушкою або кропом. Фахівці рекомендують не нехтувати вживанням часнику, а при додаванні його в їжу необхідно дати трохи настоятися нарізаному часнику.